Nieuws

Bijeenkomst NL SAS laser/IPL

6 juni 2016

Bijeenkomst NL SAS laser/IPL

Schermafbeelding-2016-06-03-om-12.56.47-370x248

De recente ontwikkelingen rond laser/IPL houden de gemoederen in de branche flink bezig. NL SAS organiseerde eind mei een actiebijeenkomst waar massaal protest werd aangetekend tegen de minister en haar omstreden wetsvoorstel. NL SAS-voorzitter John krant gaf een overzicht van de laatste stand van zaken en wat er volgens hem moet gebeuren. Herman van Venetië liet namens ANBOS weten welke stappen de brancheorganisatie tot nu toe heeft ondernomen en wat hun strategie daarbij is.

“Het is twee minuten voor twaalf”, stelt NL SAS-voorzitter John Krant. “De argumenten waarop de minister zich beroept in haar wetsvoorstel, dat deze zomer naar de Tweede Kamer zal gaan, zijn op zijn minst gezegd duister. Al in 2013 blijkt dat de minister de wildgroei in de cosmetische sector wil gaan aanpakken en dat zij voornemens is ook laser en IPL daarbij te betrekken. Ze biedt de branche schoonheidsverzorging dan nog de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden deze behandelingen te mogen uitvoeren. Maar in 2015 heeft ze zich ineens bedacht en wil zij van laser/IPL en ‘aanverwante behandelingen’ een voorbehouden handeling maken die alleen door BIG-geregistreerden mag worden uitgevoerd.”

Waar komt deze ommezwaai vandaan? John Krant denkt dat minister Schippers wil scoren. Ze heeft een meerderheid in de Tweede Kamer en volgend jaar zijn er verkiezingen. “De VVD-minister wil het dossier sluiten. De kaarten zijn al geschud.” Lees het hele artikel in het juni-nummer van vakblad Schoonheidsspecialist.

Bron: vakblad schoonheidsspecialist