Workshop “Peelings” bij NL SAS in the Picture.

Op 25 januari jl. stonden “Peelings” bij NL SAS in the Picture.

 

Het was goed opletten tijdens de workshop Peelings in the Picture, die maandag 25 januari in Nieuwegein plaatsvond.

peeling 1 Welke zuren werken tot in welke huidlagen? Wanneer gebruik je een gebufferde peel? Waarom zijn de huidanalyse en het informed consent zo belangrijk? Waarom moet je weten of iemand bijv. allergisch is voor aspirine?

Tuurlijk, eigenlijk weet je het allemaal wel. Maar toch hoorden we in de wandelgangen dat veel schoonheidsspecialisten het fijn vonden hun kennis weer op te frissen. Met dank aan GCS-bestuurslid Els van Gogh, die een heldere presentatie gaf.

Een rondje doen

Vijf gerenommeerde leveranciers presenteerden in Nieuwegein hun professionele peelprogramma’s, vrijwel allemaal met live demonstraties op modellen. De deelnemers maakten in kleinere groepen een ‘rondje’ langs elk van hen. De ‘lunchpeels’ waren natuurlijk ideaal om te demonstreren, maar ook de sterkere en meer specifiek werkende producten kwamen aan bod. En natuurlijk kwamen niet alleen de producten en behandelingen aan bod, maar ook de prijzen en productpakketten. Zo kon iedereen zich in één middag oriënteren op de beste producten en mogelijkheden voor zijn of haar salon. peeling 2

Het vervolg

Met af en toe wat verwarring over wanneer je bij welke leverancier verwacht werd, liepen modellen, cursisten en leveranciers gemoedelijk door elkaar heen en wist iedereen steeds op tijd zijn plek te vinden. Er werden onderling veel ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd. Ook na afloop, toen tijdens borrel en buffet Chris den Hengst, die als dermatoloog aan NL SAS verbonden is, een kort verhaal hield.

Al met al: een bijeenkomst die vraagt om een vervolg! En dat komt er ook. Alleen niet op 21 maart, zoals we eerder gecommuniceerd hebben, maar komend najaar. Houd dus je mailbox en de NLSAS pagina op facebook goed in de gaten: daar vind je als eerste nieuws over onze activiteiten.